dr. Rompos Laura

dr. Rompos Laura

Sportlógyógyász Kft. | +36 70/224-67-19

Szül. Hely,idő.:  Kecskemét: 1990.07.19

Gyermekkorom óta mérhetetlen érdeklődéssel és csodálattal viszonyultam a lovak iránt, melyhez hozzá tartozott, hogy testük s lelkük minden rezdülését szerettem volna minél mélyebben megérteni, segíteni őket. 

A BLK díjugrató ificsapatának tagjaként és az Ópusztaszeri Akhal Teke ménessel töltött éveim alatt ezen érzések tovább erősödtek bennem. Budapesten, az Állatorvostudományi Egyetemen végeztem 2017-ben cum laude. Ezen évek alatt is szoros kapcsolatban maradtam a lovakkal: állomány menedzsmentet és felügyeletet láttam el Szépalmán, egy magán ménesben, valamint szakdolgozatom témája is őket tanulmányozta, mely késöbb megjelent az EVJ-ben (http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/evj.12730/full).
Ezen kívül a Magyar állatorvosok lapjában is jelent meg cikkünk, mely a csikók belgyógyászati alapellátásával foglalkozik.

Tanulmányaim alatt is nagy hangsúlyt fektettem a minél szélesebb körű gyakorlati és elméleti ismeretek elsajátítására, így a rendszeres hazai és külföldi konferenciákon, továbbképzéseken és gyakorlatokon kívül 2016-ban lehetőségem nyílt Floridában, Wellingtonban magán praxist vezető, főként sportlovakkal foglalkozó állatorvosokkal együtt dolgozni beleértve egy képalkotó diagnosztikai centrumot is. Ezt követően egy rendkívül hasznos időszakot töltöttem Svájcban, a Berni Egyetem Állatorvostudományi karának Lóklinikáján betekintést nyerve mind a sebészet, mind a belgyógyászat magaslataiba. Jelenleg a Sportlógyógyász kft. csapatát erősítem,  előremutató törekvésekkel.

A lovak alapellátásán kívül kifejezett érdeklődéssel bírok a szemészet,neurológia és sport medicina területén, valamint a képalkotó diagnosztikai módszerek, rehabilitációs eljárások iránt.  Mikor nem a lovakra koncentrálok, négy csodálatos Golden Retrieverem társaságát élvezem mind a retriever sportban, mind erdők mezők bejárása közben.